Facebook
RSS
  • Cinta Jarak Jauh Tidak Boleh Dipercayai Cinta Jarak Jauh Tidak Boleh Dipercayai?

    Ada sesetengah orang sangat tidak percaya kepada cinta jarak jauh ini. Ditambah pula dengan perkongsian pengalaman oleh mereka yang kecewa dengan cinta jarak jauh, menyebabkan percintaan jenis ini sukar dipercayai oleh sesetengah orang. Alasan mereka, sukar untuk mempercayai antara satu sama lain apabila masing masing sudah duduk berjauhan. Apatah lagi ...

  • Berpasangan Dengan Orang Kenamaan Atau Popular Bercinta Dengan Orang Kenamaan Atau Popular?

    Kes bercinta dengan orang kenamaan ini adalah kes cinta terpencil. Yelah, tak semua orang berpasangan dengan orang kenamaan atau popular kan. Tapi, untuk cinta jenis ini, dugaannya lebih berat berbanding bila bercinta dengan orang biasa. Kalau tak tahan, memang sukar sesuatu hubungan dengan orang kenamaan ini boleh bertahan. Kenapa? Paling utama adalah ...

  • Tips Memikat Cinta Lelaki Tips Memikat Cinta Lelaki

    Jika anda ingin memikat lelaki yang anda suka, anda boleh gunakan 4 tips di bawah ketika memikat dia: Tip pertama; bersikap terbuka. Anda perlu berikan dia perasaan selesa apabila bersama dengan anda. Dia akan selesa jika anda lebih terbuka dalam setiap tindakan dan cara anda berfikir. Lelaki sangat takut pada penolakan dari ...

  • Tips Pancing Awek Tips Pikat Awek

    Anda tidak perlu lagi peningkan kepala bagaimana hendak memikat awek yang anda suka kerana semua rahsia akan di bongkarkan di dalam artikel ini. Berikut adalah 3 tips bagaimana hendak memikat awek dengan cepat. Tip pertama; Yakin pada kebolehan diri sendiri. Anda tidak perlu risau jika anda tiada wang yang banyak atau tidak ...

  • no_love_here Si Dia Jarang Mengucapkan Cinta?

    Apa nilai ucapan “aku cinta padamu” atau “I love you” pada anda? Adakah ianya penting? Memang ia sangat penting tetapi anda harus ingat bahawa ucapan itu tidak boleh senang senang dikeluarkan bila bila masa sahaja. Ucapan cinta mahal kerana sangat susah untuk memilikinya. Seseorang itu boleh senang senang mengatakan sayang, ...

  • 5 Perkara Yang Anda Jangan Lakukan Ketika Ingin Memikat Seorang Wanita 5 Perkara Yang Anda Jangan Lakukan Ketika Ingin Memikat Seorang Wanita

    Pertama; Bercakap terlalu banyak. Apabila anda berdua bersembang, anda jangan terlalu banyak bercakap sehingga anda tidak memberi peluang kepada dia untuk bercakap. Sebaliknya, anda bercakap apabila perlu dan ringkaskan jawapan yang panjang.   Kedua; Terlalu peribadi. Jangan tanya soalan yang terlalu peribadi kepada dia. Anda juga janganlah menceritakan masa lalu anda kepada dia. Biarkan ...

  • tips-berhadapan-dengan-wanita Tips Untuk Lebih Yakin Berhadapan Dengan Wanita

    Adakah anda lelaki yang agak gementar jika mereka di kelilingi wanita dan seperti hilang arah untuk bersembang dengan mereka? Jika ya, artikel ini akan membantu anda untuk membina keyakinan yang lebih baik. Sebenarnya anda bukannya gementar tetapi anda tidak tahu bagaimana hendak berhadapan dengan wanita. Anda kaku di hadapan mereka ...

  • kawan-perempuan-vs-teman-wanita Tips Untuk Jadikan Kawan Perempuan Kepada Teman Wanita Anda

    Pernahkah anda mengorat seseorang tetapi dia menolak dan hanya inginkan anda menjadi kawannya? Jika pernah, artikel ini akan berikan anda jalan penyelesaian untuk menukar status dia dari kawan kepada teman wanita. Terima sahaja cadangan dia untuk jadikan anda sebagai kawannya kerana ia lebih baik dari tiada peluang langsung. Ketika berkawan, ...

  • beza-cinta-dan-ambil-berat Beza Cinta Dengan Ambil Berat

    Untuk yang baru mengenali dunia cinta atau baru hendak mengenali seseorang, pastinya selalu terkeliru di antara ambil berat dengan cinta kan? Yelah, nanti kalau kita menganggap seseorang itu cintakan kita tetapi sebenarnya dia hanya ambil berat sebagai kawan biasa sahaja, tak ke malu? Hehe, banyak dah terjadi tu. Akhirnya nanti ...

  • bercinta-dengan-suami-orang Cara-Cara Elak Bercinta Dengan Suami Orang

    Salahkah bercinta dengan suami orang? Mungkin pada sesetengah orang ianya tidak salah tetapi pada kebanyakkan orang, ia adalah perkara yang sangat perlu dielakkan. Benar, kita tidak akan boleh melawan takdir tetapi sebelum itu kita seharusnya berusaha sehabis baik untuk mengelakkannya dari berlaku kan? Jangan salahkan takdir jika kita tidak cukup ...

Cara Pertama; Menjadi seorang pendengar yang baik. . Isteri akan mula pandang serong atau mula berjauhan dengan anda jika anda tidak mampu untuk jadi pendengar dia yang setia. Wanita memang sentiasa suka cakap banyak. Ada sahaja cerita yang mereka ingin sampaikan sama ada mengenai hal keluarga, kerja atau hal peribadi. Jika anda tidak dengar, dia akan rasa anda tidak sayang pada dia atau tidak beri perhatian pada dia. Apabila anda  [ Read More ]

Ada sesetengah orang sangat tidak percaya kepada cinta jarak jauh ini. Ditambah pula dengan perkongsian pengalaman oleh mereka yang kecewa dengan cinta jarak jauh, menyebabkan percintaan jenis ini sukar dipercayai oleh sesetengah orang. Alasan mereka, sukar untuk mempercayai antara satu sama lain apabila masing masing sudah duduk berjauhan. Apatah lagi bila masing masing mula sibuk dan tiada masa lagi untuk saling menghubungi. Akhirnya sesebuah percintaan jarak jauh itu terkubur begitu  [ Read More ]

Kes bercinta dengan orang kenamaan ini adalah kes cinta terpencil. Yelah, tak semua orang berpasangan dengan orang kenamaan atau popular kan. Tapi, untuk cinta jenis ini, dugaannya lebih berat berbanding bila bercinta dengan orang biasa. Kalau tak tahan, memang sukar sesuatu hubungan dengan orang kenamaan ini boleh bertahan. Kenapa? Paling utama adalah kerana apa sahaja yang dilakukan oleh orang popular ni menjadi bahan pemerhatian masyarakat. Menjadi orang popular banyak pantang larang. . Oleh  [ Read More ]

Tips Memikat Cinta Lelaki

Jika anda ingin memikat lelaki yang anda suka, anda boleh gunakan 4 tips di bawah ketika memikat dia: Tip pertama; bersikap terbuka. Anda perlu berikan dia perasaan selesa apabila bersama dengan anda. Dia akan selesa jika anda lebih terbuka dalam setiap tindakan dan cara anda berfikir. Lelaki sangat takut pada penolakan dari seorang wanita, apabila anda berfikiran terbuka, dia tahu dia ada peluang dengan anda.   Tip kedua; Jangan terlalu  [ Read More ]

Tips Pikat Awek

Anda tidak perlu lagi peningkan kepala bagaimana hendak memikat awek yang anda suka kerana semua rahsia akan di bongkarkan di dalam artikel ini. Berikut adalah 3 tips bagaimana hendak memikat awek dengan cepat. Tip pertama; Yakin pada kebolehan diri sendiri. Anda tidak perlu risau jika anda tiada wang yang banyak atau tidak handsome untuk mengorat kerana ia tidak penting. Anda perlu yakin pada diri sendiri. Dengan itu, barulah awek boleh  [ Read More ]

Sebagai wanita, anda perlu tahu apa yang berlaku pada diri anda apabila anda berada dalam mood untuk lakukan hubungan seks. Ini kerana ia boleh membantu anda untuk menyesuaikan diri dengan keadaan semasa yang seterusnya akan membebaskan fikiran anda dari rasa gabra, terkejut dan sebagainya.   Apabila anda di rangsang atau rasa terangsang di sebabkan aktiviti pemanasan sebelum melakukan hubungan seks, denyutan jantung anda akan menjadi semakin kuat. Ketika ini, perasaan  [ Read More ]

Hubungan seks adalah hubungan yang suci di antara suami dan isteri. Untuk merasai hubungan seks yang lebih nikmat dan hidup dalam keadaan keluarga yang bahagia, anda di anjurkan untuk menjaga adab – adab ketika melakukan hubungan seks. Berikut adalah adab – adab melakukan hubungan seks antara suami dan isteri; Adab Pertama: Jangan bersetubuh melalui dubur. Dubur bukanlah tempat untuk anda setubuh kerana ia tidak berhubung dengan sistem peranakan iaitu tidak  [ Read More ]

Kebanyakan pasangan berkahwin seolah – olah hilang fokus pada hubungan mereka apabila umur mereka semangkin meningkat. Tambahan lagi, jika mereka mempunyai anak dan berbagai beban kehidupan yang lain. Akhirnya, hubungan perkahwinan hanya pada nama sahaja tanpa ada sinar kebahagiaan. Untuk peroleh kebahagiaan dalam perkahwinan, anda perlu sentiasa kekalkan suasana segar dalam hubungan perkahwinan anda. Berikut ada 5 tips untuk anda amalkan bagi mengekalkan kebahagiaan rumah tangga. 1. Apabila anda peroleh anak,  [ Read More ]

Perkara pertama; Sedar akan tahap kemampuan kewangan keluarga anda. Keluarga sekarang banyak yang pincang kerana situasi kewangan. Suami isteri bergaduh kerana wang dan ada juga yang bekerja sehingga lupa akan keluarga. Akhirnya anak-anak akan rasa terabai dan tidak ada lagi kebahagiaan dalam rumah tangga tersebut. Anda perlu kawal kewangan keluarga anda dengan bijak supaya semuanya cukup. Hidup setakat yang anda mampu dan urus kewangan supaya anda boleh nikmati kebahagiaan menerusi  [ Read More ]

Apa nilai ucapan “aku cinta padamu” atau “I love you” pada anda? Adakah ianya penting? Memang ia sangat penting tetapi anda harus ingat bahawa ucapan itu tidak boleh senang senang dikeluarkan bila bila masa sahaja. Ucapan cinta mahal kerana sangat susah untuk memilikinya. Seseorang itu boleh senang senang mengatakan sayang, tapi cinta? Sayang dan cinta jauh bezanya. Jadi anda seharusnya bersyukur jika pasangan anda sangat menjaga ucapan itu. Ucapan cinta  [ Read More ]

3 Cara Untuk Buatkan

Cara Pertama; Menjadi seorang pendengar yang baik. . Isteri akan mula pandang ...

Cinta Jarak Jauh Tid

Ada sesetengah orang sangat tidak percaya kepada cinta jarak jauh ...

Bercinta Dengan Oran

Kes bercinta dengan orang kenamaan ini adalah kes cinta terpencil. ...

Tips Memikat Cinta L

Jika anda ingin memikat lelaki yang anda suka, anda boleh ...

Tips Pikat Awek

Anda tidak perlu lagi peningkan kepala bagaimana hendak memikat awek ...